Ga direct naar de inhoud
Reminder

Reminder Cultuureducatiecafé

Ieder schooljaar organiseert Trias samen met de Bibliotheek aan de Vliet drie cultuureducatiecafés over interessante en actuele onderwerpen rondom cultuureducatie. Op donderdag 30 mei van 15.45 tot 17.45 uur vindt het laatste cultuureducatiecafé van schooljaar 2023-2024 plaats voor alle ICC’ers en contactpersonen cultuureducatie uit Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. Bij deze bijeenkomst zullen ook culturele partners uit beide gemeenten aanwezig zijn. De bijeenkomst bestaat uit twee delen:

  • Een korte uitwisseling met lokale culturele partners over het aanbod van afgelopen jaar en aanbod van komend schooljaar.
  • Een workshop rondom ‘Creativiteit’, verzorgd door Nancy Swaanen via Kunstgebouw, dit keer met een nog meer praktische inslag dan het vorige cultuureducatiecafé van Suzan Lutke. Met behulp van de Doe-het-zelf Toolbox raak je in deze workshop geïnspireerd om creatief aan de slag te gaan in jouw lespraktijk. Je hoeft geen specifieke technieken te kennen of kunstzinnige vaardigheden te beheersen om toch creativiteit in je les te brengen. In de workshop bedenk je zelf nieuwe opdrachten en ervaar je hoe je de Toolbox kunt inzetten als middel voor verschillende disciplines en vakken, maar ook voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen.

Na afloop van het programma delen we brochures uit van cultuuraanbieders in de gemeenten Rijswijk & Leidschendam-Voorburg en organiseren we in een informele setting een borrel waarin je specifieke vragen kunt stellen of ideeën kunt uitwisselen met een culturele organisatie (uit jouw gemeente) of met andere ICC’ers.

Programma
15.30 – 15.45 uur: Inloop
15.45 – 16.15 uur: Welkom & speeddates met lokale culturele instellingen
16.15 – 17.45 uur: Workshop ‘Creativiteit ontwikkelen met de Doe-het-zelf Toolbox’
17.45 – 18.30 uur: Borrel & mogelijkheid om uit te wisselen met culturele instellingen en mede-ICC’ers / contactpersonen cultuureducatie

Locatie
Huis van de stad Rijswijk
Generaal Spoorlaan 2, Rijswijk

Aanmelden
We horen graag of je hierbij aanwezig kunt zijn. We verzoeken je om je zo snel mogelijk aan te melden door een mail te sturen naar onderwijs@stichting-trias.nl.

Wees allen welkom op 30 mei bij Trias, in het Huis van de stad Rijswijk. Hopelijk tot dan!