Sinterklaas wie kent hem niet

Het Trias Sinterklaasproject

Een samenwerking tussen Liedjespiet met pianodocent Isolde.

Het Trias Sinterklaasproject is gericht op de eerstejaars pianoleerlingen van Trias. Gitaardocent Patrick (zaterdag) doet ook weer mee. De groepen leerlingen gaan in de periode tussen de herfstvakantie en Pakjesavond aan de slag met Sinterklaasliedjes in verschillende moeilijkheidsgraden. Het project wordt afgerond met een concert en een wedstrijd.

Het Sinterklaasconcert
Het Sinterklaasconcert is verplicht voor alle leerlingen, en wordt gegeven tijdens de laatste tien minuten van de laatste les vóór Sinterklaas. Het concert wordt gewoon in het leslokaal gegeven. Tijdens het concert spelen de leerlingen samen alle liedjes die ze in de afgelopen weken geleerd hebben. Het publiek bestaat uit de ouders en/of verzorgers van de leerlingen. Dit is tevens voor hen de eerste mogelijkheid om hun kind te horen opvoeren. Eventuele pepernoten zijn optioneel.

De Sinterklaaswedstrijd
Leerlingen voeren thuis drie liedjes op en maken daar een video van dat ze naar Trias opsturen. De leukste filmpjes worden geselecteerd en op de website geplaatst. De absolute winnaar krijgt een mooi muziekboek!