Ga direct naar de inhoud
Filosoferen met kinderen

Filosoferen in de klas

Dag(en) woensdag
Aantal lessen 3 keer 3 uur
Tarief €195

Krijg handvatten om te leren filosoferen met kinderen.

Sabine Wassenberg is filosoof, filosofiejuf en auteur van het boek 'Kinderlogica: filosoferen op een multiculturele school'. Op het Cultuureducatiecafé in april legde zij de basisprincipes uit van het filosoferen. Naar aanleiding van haar inspirerende verhaal tijdens het Cultuureducatiecafé gaat zij nu ook de cursus geven bij Trias. Hoe kun je filosoferen in je eigen klas zonder de geschiedenis van de filosofie te kennen. We oefenen en geven tools zodat je meteen aan de slag kunt.

In filosofie draait het, net als in kunst, om verwondering. Kinderen leren door het filosofische gesprek anders kijken en luisteren. Het gaat erom de juiste vragen te stellen, niet om het juiste antwoord te geven. Sabine Wassenberg biedt concrete handvatten om een open klassengesprek te voeren over uiteenlopende onderwerpen.

"Het mooiste aan het filosoferen van kinderen is te zien dat ze gaan twijfelen aan zekerheden, en de onzekerheid vervolgens accepteren. Op dat moment gebeurt er iets belangrijks, iets dat volgens mij het begin is van wijsheid."

Artikel Parool over Sabine Wassenberg

Praktisch
data:       7 november / 28 november / 12 december
tijd:         14:00 tot 17:00 uur
kosten:   €195
locatie:   Cor Ruysstraat 2, Rijswijk