Ga direct naar de inhoud
Enter The Geek Zone

The Geek Zone

Leeftijd Jeugd
Dag(en) woensdag
Aantal lessen 10 lessen
Tarief €88
Korting Ooievaarspas/ familiekorting

Trias accepteert de Ooievaarspas en heeft familiekorting

Docent(en) Peter Geraedts

The Geek Zone is voor creatieve kinderen die geïnteresseerd zijn in media en technologie.

In The Geek Zone ga je onder leiding van docent Peter Geraedts aan de slag met media en technologie. Tijdens deze cursus maak je een stop-motion filmpje, ontwikkelen we samen een echte film, ontwerp je een eigen game, ga je aan de slag met elektronische muziek en bouw je een eigen website. De cursus bestaat uit 3 blokken met elk een eigen thema. Houd jij van uitvinden en zelf dingen maken met de computer? Dan is deze cursus iets voor jou. Stap met ons in The Geek Zone!

Blok 1: Een introductie tot de wereld van film
In de eerste 2 lessen gaan we aan de slag met het maken van een stop-motion filmpje. Hierbij leer je de basisprincipes van wat film is. In de overige lessen ontwikkelen we zelf een echte film. Hierbij komen meerdere onderdelen ter sprake. Het maken van een script, acteren, aankleding, camerawerk, muziek en sound design. Elk onderdeel wordt samen met jou uitgedacht. Aan het einde van de reeks weet jij precies wat er komt kijken bij het maken van een film.

Blok 2: Ontwerp je eigen game met Scratch
Scratch is een programmeertaal speciaal voor kinderen. Gedurende dit blok maken we meerdere spelletjes in Scratch. Programmeren wordt steeds belangrijker. Wat je tijdens dit blok leert, zal in de toekomst zeker van pas komen. Hoe kan een computer een spelletje voor ons draaien? Tijdens dit blok krijg je antwoord op deze vraag.

Blok 3: Bouw je eigen website met WordPress
In blok 3 duiken we in de wereld van elektronische muziek en ga je aan de slag met het bouwen van je eigen website. Je gaat zelf liedjes maken die je gelijk op je eigen website kunt zetten.