Ga direct naar de inhoud
Licht uit, spot aan

Jeugdtheaterschool Leidschendam-Voorburg

Leeftijd Jeugd
Dag(en) dinsdag, woensdag
Aantal lessen jaarcursus of korte cursus
Tarief vanaf €259 jaarcursus*
Korting Ooievaarspas/ familiekorting

Trias accepteert de Ooievaarspas en heeft familiekorting

kosten *musical 6 t/m 8 jaar €259/ 8 t/m 12 jaar €270 jaarcursus theater €259 korte cursus theater €76

Gek op acteren? En ook nog op zingen en dansen? Op de Jeugdtheaterschool Leidschendam-Voorburg kun je een musical- of theatercursus doen. Zo word jij de ster van het podium!

Nieuw in Leidschendam-Voorburg: de Jeugdtheaterschool
een samenwerking van Trias en Theater Ludens

Jeugdtheaterschool musical, locatie: wijkcentrum Agora
In de musicalcursussen van de Trias jeugdtheaterschool speel, zing en dans je onder andere stukken uit bekende kindermusicals. Er is een musicalklas voor kinderen van 6 t/m 8 jaar en een musicalklas van 8 t/m 12 jaar. Je begint met de basis van musical en leert op een speelse manier kennis maken met musical. De jongere kinderen werken veel met improvisatie. Hoe ouder je wordt, hoe meer je je gaat verdiepen in musical. Je gaat een stap verder met zingen, dansen en acteren. 

Jeugdtheaterschool theater, locatie: wijkcentrum Agora
Wil je vooral leren acteren? Doe dan een theatercursus. Je kunt kiezen uit een jaarcursus of een korte cursus. Je leert de technieken van het theaterspel; hoe kun je bijvoorbeeld het beste een emotie laten zien? Samen met de andere cursisten leer je hoe je het verhaal dat je wilt vertellen het beste overbrengt op publiek en hoe je in de huid van een personage kruipt. Je gebruikt je eigen fantasie en lef om grappige, spannende, zielige, mooie of rare emoties of personages te spelen. Met de groep maak je samen een voorstelling en neem je als een echte acteur het daverend applaus in ontvangst.

Jeugtheaterschool korte cursus (10 lessen), locatie: Ludens Theater
oktober: acteren (basis) + improviseren
januari: acteren (basis) + komedie
april: acteren (basis) + camera-acteren

  • Acteren (basis) altijd om 13.00 uur:

Wat moet je allemaal kunnen om een acteur of actrice te worden, op het toneel of op tv? In de lessen acteren basis ga je aan de slag met o.a theaterspelletjes, leer je de basis van improviseren, presenteren, met tekst omgaan, je fantasie te gebruiken, verhalen vertellen, samen te werken en monologen of dialogen te spelen. De lessen volg je natuurlijk in een echt theater, dé plek waar je moet zijn om te leren acteren. Aan het einde van de 10 lessen laat je aan je ouders/vrienden en familie zien wat je geleerd hebt!

  • Improviseren (oktober) 14.00 uur:

Ben je fan van programma's als de lama's of de grote improvisatieshow? Zou je willen leren hoe je ter plekke een leuk verhaal of personage bedenkt? Tijdens de lessen improviseren leer je om je fantasie te gebruiken, personages te bedenken, verhalen zó uit je duim te toveren en op zo'n manier toneel te spelen dat iedereen je gelooft. Improviseren kan je alleen doen, maar ook samen. Aan het einde van de 10 lessen bedenk je ter plekke een hele improvisatieshow waar je ouders/familie of vrienden natuurlijk naar mogen kijken.

  • Komedie (januari) 14.00 uur:

In de lessen komedie leer je hoe je grappige en leuke scènes en personages speelt. De bedoeling bij komedie is het publiek zoveel mogelijk aan het lachen te krijgen. Maar hoe doe je dat? Tijdens de lessen leer je om verhalen vol humor te vertellen, oefen je met teksten van cabaretiers, scènes uit komediefilms en leer je om vooral zelf niet in de lach te schieten.

  • Camera-acteren (april) 14.00 uur:

Droom je ervan om eens in een film te spelen of in een tv-serie? Tijdens de lessen camera-acteren leer je wat er allemaal bij komt kijken en zie je dat het spelen voor de camera heel anders is dan in het theater. We gaan aan de slag met scènes uit bekende films en tv-series, we nemen deze vervolgens op camera op en kijken ze meteen terug. Je leert wat er allemaal op een filmset gebeurt en krijgt alle ins en outs/tips en tricks om een goede filmacteur of-actrice te worden.