Ga direct naar de inhoud
En wat is jouw talent?

Fredo Wagner

Ik ben op 20 mei 1982 geboren als zoon van twee beroepsmusici, mijn moeder speelt piano, mijn vader speelt viool.

"Op mijn 8ste ben ik begonnen met pianolessen, waarna ik op mijn 12e overstapte op trompet voor 2 jaar. Op mijn 14e vond ik het tijd voor iets anders en vanaf die tijd ben ik bezig met gitaarspelen (hoewel ik eigenlijk altijd drummer wilde worden!). Tijdens mijn studie aan het conservatorium als gitarist begon ik al met lesgeven, naast het spelen in diverse bands. Rondom mijn afstuderen en in de periode daarna heb ik veel gespeeld en getourd met bands waaronder Rigby (o.a. als huisband van DWDD) en later met Rina Mushonga. Ik heb affiniteit met jazz, blues en rockmuziek kan ik ook zeer waarderen. Op dit moment speel ik met mijn Rage against the machine tribute band (Guerrilla Radio) op grote festivals, daarnaast ben ik bezig met het opzetten van mijn instrumentale solo-project.

In mijn lessen vind ik het leuk om diverse muzikale stijlen te behandelen en leg ik de nadruk op het samenspelen, een liedje onderverdelen in diverse gitaarpartijen is dan bijvoorbeeld erg leuk en biedt ook uitdaging op verschillende niveaus.

Ik hecht veel waarde aan het ontwikkelen van het gehoor en stimuleer mijn leerlingen altijd om naast de lessen ook zelf op onderzoek uit te gaan en creatief te zijn. Het spelplezier staat voorop en naast het leren van techniek, houding en theorie dienen de lessen die ik mijn leerlingen geef altijd een praktisch doel.

Mijn werk bij Trias omvat het doceren als akoestisch en electrisch gitaarleraar, het aanbieden van workshops, kennismakingscursussen en het geven van bandlessen.

Voor al mijn werkzaamheden geldt een toegang op elk niveau, beginners tot gevorderd, van jong tot oud!"