Ga direct naar de inhoud
Kom erbij festival

Kom erbij festival Rijswijk

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober 2018 vond het Kom erbij festival plaats in Rijswijk; twee dagen lang waren er allerlei activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en welzijn met als doel ontmoetingen en contact te stimuleren.

Het ‘Kom erbij festival Rijswijk’ is een festival waar alle inwoners van Rijswijk welkom zijn. Een festival in het teken van ontmoetingen, met allerlei activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en welzijn. Met het Kom erbij festival willen we door middel van workshops, presentaties, ontmoetingstafels, voorstellingen, netwerkbijeenkomsten, maaltijden en discussies deelnemers laten ervaren hoe toegankelijk het is om met elkaar in gesprek te raken, om met elkaar ervaringen, emoties en verhalen te delen en samen plezier te beleven.

Het Kom erbij festival Rijswijk wordt georganiseerd in het kader van de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet. Het motto van de Week tegen Eenzaamheid 2018 is dan ook “Kom erbij”. Want bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. Eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contact. Met het Kom erbij festival Rijswijk willen wij laten zien dat we in Rijswijk open staan voor het leggen van nieuwe contacten, dat iedereen welkom is en dat we samen eenzaamheid aanpakken. Kijk voor meer informatie op www.komerbijfestivalrijswijk.nl

We doen dat in Rijswijk ook met inzet van kunst en cultuur, omdat kunst en cultuur bijdragen aan effectieve interventies tegen eenzaamheid; dit gebeurt door ontmoeting te stimuleren, talenten te ontwikkelen, verbeeldingskracht te vergroten, levenslust aan te boren en nieuwe zingeving te realiseren. Het doel van het Kom erbij festival is ook om nieuwe verbindingen tot stand te brengen tussen burgers, organisaties en verschillende sectoren in relatie tot het thema eenzaamheid en preventie van eenzaamheid.

De organisatie is in handen van Trias, Centrum voor de Kunsten en Welzijn Rijswijk.