Ga direct naar de inhoud
creatief in de klas

Cursussen voor groepsleerkrachten

Meer creativititeit stimuleren in de klas? Schrijf je in voor een cursus bij Trias!

Ook dit jaar biedt Trias een aantal korte nascholingscursussen aan voor leerkrachten. Leer theater te benutten in je klas, het creatieve proces koesteren in beeldende vorming of word ICC’er (Interne Cultuur Coördinator) en schrijf een cultuurplan voor jouw school.

Doet jouw school mee aan Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK), dan is deelname gratis! 

Theater in de klas

Een cursus met concrete tips en handvatten waarmee je direct aan de slag kan en waar ervaringen uitgewisseld kunnen worden. Ervaring of kennis van theater is niet nodig om mee te doen. Lef om te experimenteren en te spelen met je klas wel. Durf jij het aan?

Docent: Marleen Kerkvliet
Lesdagen: 5 woensdagen
Lestijd: 14:30 tot 16:00 uur
inschrijven

ICC-cursus

Word cultuur coördinator op school en schrijf namens het team een cultuurplan waarin jij jullie visie op cultuuronderwijs omzet in concrete plannen voor jullie school. We gaan in op trends en ontwikkelingen in cultuureducatie, het ontwikkelen van draagvlak in je team en we werken aan jouw competenties als cultuur coördinator.

Docent: Laurie Mielen      
Lesdagen: 7 woensdagen
Lestijd: 14:00 – 17:00 uur 
inschrijven

Kunstlab in de klas

Goed cultuuronderwijs stimuleert de creativiteit. Hoe geef je als leerkracht ruimte aan het creatief proces van leerlingen zodat ze zelf op onderzoek uit gaan en oplossingen verzinnen? Gedurende 3 weken gaan we in op procesgerichte didactiek en geven we concrete tips en handvatten om creativiteit in beeldende lessen nog beter te leren benutten.

Docent: Sarina Missot
Lesdagen: 3 donderdagen
Lestijd: 15:30 tot 17:00 uur
inschrijven