Ga direct naar de inhoud
En wat is jouw talent?

urban culture leerlijn

De grootste groep jongeren in het voortgezet onderwijs zit in het vmbo. Uitgerekend voor deze groep is er in het lesprogramma weinig aandacht voor cultuureducatie. 

Trias heeft samen met het Rijswijks Lyceum en het Van Vredenburch College de leerlijn urban culture opgezet. Beide scholen willen dat hun leerlingen creativiteit, durf en zelfvertrouwen tonen in kunstzinnige presentaties die hun eigen cultuur weerspiegelen.

Trias en de scholen bieden de leerlingen een gevarieerd aanbod van kunst en cultuur op een dusdanige manier dat  jongeren zich kunnen uiten in de kunstdisciplines. Ongeveer 450 leerlingen volgen in leerjaar 1 en 2 van het vmbo lessen urban culture door het hele schooljaar heen. 

De leerlijn urban culture bestaat uit de disciplines: muziek, dans, theater, literatuur, nieuwe media en mode. De culturele omgeving van de leerlingen speelt een belangrijke rol. De leerlijn beschrijft expliciet kennis, vaardigheden en houding van leerlingen per leerjaar en gaat uit van de ontwikkeling van jongeren.