Ga direct naar de inhoud
Update kerndoelen kunst en cultuur

Update kerndoelen Kunst & Cultuur

In dit schooljaar worden de kerndoelen voor kunst & cultuur geactualiseerd. Onder leiding van twee curriculumexperts en één procesregisseur van SLO werken 16 leerkrachten & vakexperts aan de actualisatie van de kerndoelen (kerndoelenteam kunst en cultuur | Actualisatie kerndoelen kunst en cultuur | SLO). Er wordt gewerkt aan kerndoelen voor het primair onderwijs en de onderbouw van het voortgezet (speciaal) onderwijs. Wij houden de ontwikkelingen scherp in de gaten en staan paraat om ons aanbod waar nodig aan te scherpen o.b.v. de geactualiseerde kerndoelen.

Het actualiseren van de kerndoelen gebeurt in twee fases:

  1. Ontwikkelen van conceptkerndoelen. In deze fase bevindt het team zich op dit moment. Er zijn vijf stappen in deze fase te zetten. Na elke stap levert het team een tussenproduct op. Er is een advieskring van (landelijke) organisaties die kritisch meekijkt op de inhoud van de tussenproducten (Advieskring | Actualisatie kerndoelen kunst en cultuur | SLO) – afronding van fase 1 vindt plaats in september 2024.
  2. Beproeven in de praktijk. In deze fase worden de geactualiseerde kerndoelen beproefd op bruikbaarheid in de praktijk. De kerndoelen worden in deze fase waar nodig bijgesteld. Daarna draagt SLO ze over aan de minister en volgt politieke goedkeuring van de kerndoelen. Deze worden dan wettelijk vastgesteld en gelden voor alle leerlingen uit het PO en onderbouw van V(S)O.

Na afronding van fase 1 horen we meer over de kerndoelen kunst & cultuur. We geven jullie hier uiteraard tegen die tijd weer een update over.