Ga direct naar de inhoud
OP WEG NAAR CMK-4

Voortgang Regioplan CmK-4

Schooljaar 2024-2025 wordt het laatste schooljaar van de subsidieregeling Cultuureducatie met Kwaliteit 3. Het schooljaar daarna gaat de vierde periode van Cultuureducatie met Kwaliteit in (2025-2028). Hiervoor hebben we eind april een plan ingediend. Het plan is geschreven door Trias, de Bibliotheek aan de Vliet, de gemeente Rijswijk en de gemeente Leidschendam-Voorburg. We hebben de opgehaalde input van het Cultuureducatiecafé van 8 februari 2024 verwerkt in het plan, gekeken naar de landelijke trends op het gebied van cultuureducatie en naar de doelstellingen van de regeling. Zonder al te veel te verklappen kunnen we alvast melden dat we gaan inzetten op de borging en verankering van cultuureducatie op de scholen. Dat willen we doen met een gevarieerd aanbod van deskundigheidsbevorderingscursussen en activiteiten op het gebied van cultuureducatie.

Het plan ligt nu bij de penvoerder voor CmK in onze regio: Kunstgebouw. Uiterlijk 1 juli 2024 dient het Kunstgebouw een overkoepelend provinciaal plan in bij het Fonds voor Cultuurparticipatie en dan volgt daarna het besluit of de aanvraag wordt gehonoreerd.

Dit schooljaar en komend schooljaar (2024-2025) vinden geheel plaats op de manier die jullie de afgelopen jaren van ons gewend zijn. Meer informatie over de innovaties en veranderingen in CmK-4 volgt aan het begin van komend schooljaar. De vierde periode van CmK gaat in schooljaar 2025-2026 in.