Ga direct naar de inhoud
Wat is jouw fashion stijl?

Fashion Design

Leeftijd Jeugd Jongeren Volwassenen
Dag(en) zaterdag
Aantal lessen jaarcursus
Tarief €270
Korting Ooievaarspas/ familiekorting

Trias accepteert de Ooievaarspas en heeft familiekorting

Docent(en) Layla Kühnen

Fashion design is voor iedereen die van mode houdt, deze cursus is voor zowel jonge als oudere mode liefhebbers

Fashion design beginners is voor modeliefhebbers vanaf 8 jaar tot 100 jaar. Jong en oud gaan in deze cursus samen. Klassikaal werkt iedereen aan zijn of haar kledingstuk op eigen maten. Leuk om samen met je kind, kleinkind, tante of buurvrouw te doen!

FASHION DESIGN VOOR BEGINNERS
Lijkt het je te gek om zelf mode te maken? Schrijf je dan in voor de cursus fashion design voor beginners en ga als een echte modeontwerper aan de slag. Kleding ontwerpen begint met een idee en een schets, maar hoe kom je van deze schets tot een draagbaar kledingstuk? Je leert bij fashion design voor beginners alle belangrijke basistechnieken om kleding te kunnen maken. In deze cursus word je uitgedaagd op modegebied: je maakt kennis met verschillende stoffen, leert naaien en maakt diverse kledingstukken.

Het komende jaar maak je in de beginnerscursus onder andere een joggingbroek, een topje en shorts. Als er tijdens de cursus leuke mode-exposities in de omgeving zijn, neemt modedocent Layla Kühnen je hier als groep mee naar toe voor inspiratie. Aan het einde van de cursus is er een modeshow, waarin alle ontwerpen te zien zijn op de catwalk.

FASHION DESIGN GEVORDERDEN
Heb je de cursus fashion design voor beginners 1 jaar gevolgd, dan bepaalt de docent of je kunt doorstromen naar de gevorderden cursus. Je leert bij fashion design gevorderden alle ins en outs van het modevak; van het ontwerpen tot het maken van je eigen kledingstukken. We werken samen aan een eigen kledingstuk, nadat we een proefmodel hebben gemaakt kun je het patroon aanpassen naar je eigen smaak. Wil je je blouse liever met pofmouwtjes? Of maak jij er een jurk-variant van? Dat kan! Je koopt zelf stof voor het eindproduct en maakt hem zo naar je eigen smaak.

Het komende jaar werken we in de gevorderden cursus aan een blouse, een spijkerbroek en een zomerjurkje! Ook met de gevorderden groep gaat Layla graag op excursie naar een mooi mode expositie. Aan het einde van de cursus is er een modeshow, waarin alle ontwerpen te zien zijn op de catwalk.