Ga direct naar de inhoud
En wat is jouw talent?

EXTRA GELD VOOR CULTUURONDERWIJS OP BASISSCHOLEN

Het vierjarenplan Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) 2021-2024 voor het basisonderwijs in Rijswijk en Leidschendam-Voorburg is goedgekeurd door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Beide gemeentes maken opnieuw budget vrij om dit programma mogelijk te maken. Trias en de Bibliotheek aan de Vliet werken de komende vier jaar samen met partners en scholen aan de verankering van goed cultuuronderwijs.

Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) brengt leerlingen in aanraking met literatuur, lezen, muziek, dans, beeldende kunst, theater en film. Kinderen ontwikkelen zich dankzij cultuuronderwijs tot creatieve en kritische volwassenen die klaar zijn voor de uitdagingen van de 21e eeuw.

Trias en de Bibliotheek begonnen acht jaar geleden met CmK. Intussen doen al 30 basisscholen mee aan dit creatieve programma. In co-creatie met de scholen worden leerlijnen voor de kunstvakken ontwikkeld. De Bibliotheek aan de Vliet is de partner voor leerlijn lezen en literatuur. Trias verzorgt leerlijnen muziek, theater, beeldende kunst, dans en film.

Naast lessen in de klas door kunstdocenten, zijn er trainingen voor leerkrachten in het onderwijs. Leerkrachten kunnen zich ontwikkelen tot lees- of cultuurcoördinator. Daarnaast zijn er (online) workshops te volgen over actuele onderwerpen.

De komende vier jaar doet zeker 80% van de basisscholen in Rijswijk en Leidschendam-Voorburg mee aan CmK. Naast het bestaande programma komt er ook een programma voor filmeducatie in samenwerking met het International Film Festival Rotterdam (IFFR).

Cmk in Zuid-Holland wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leidschendam-Voorburg, de gemeente Rijswijk, het Fonds voor Cultuurparticipatie en Kunstgebouw. Wil jij op de hoogte blijven over alle mogelijkheden binnen CmK? Meld je aan voor de nieuwsbrief op www.stichting-trias.nl/onderwijs of mail naar onderwijs@stichting-trias.nl.