Opgroeien met Trias - Maak kennis met Dennis Massar!
Dennis (21 jaar) uit Rijswijk is bij Trias als kind in huis. Al sinds hij zich kan herinneren, is hij actief bezig met het uitoefenen van kunst en cultuur: als cursist, als deelnemer aan talentenjachten, als DJ, als stagiair, als performer, als fotograaf en het afgelopen jaar als floormanager bij Trias. Dennis is slechthorend, maar laat zich daardoor niet tegenhouden in zijn talentontwikkeling. Door veel te oefenen en zijn passie te volgen komt Dennis door de selectie van meerdere dansopleidingen in Nederland. De wereld ligt aan zijn voeten. Wat zal de toekomst brengen?
“Ik was 2 jaar toen ik een hersenvliesontsteking kreeg,” vertelt Dennis, “met als gevolg gaatjes in het slakkenhuis in mijn oor.” Dennis verliest 98% van zijn gehoor en is bijna doof. Om beter te kunnen horen krijgt hij implantaten: het eerste implantaat niet al te lang nadat hij slechthorend wordt. De tweede pas in 2016. Hij is bang voor de operatie, maar zet zich over zijn angsten heen omdat hij DJ wil worden.
Dennis heeft zich nooit laten tegenhouden door zijn beperking. Zo volgde hij toen hij 5 jaar was zijn eerste streetdance lessen bij Stervoorde. Niet veel later begon zijn culturele reis bij Trias: Hij zat op 2 jaar op drumles bij Henk Veldhuizen en switchte vervolgens weer naar streetdance, toen onder leiding van Freya Coenen. Later bleef hij danslessen volgen bij Freya, die haar eigen dansschool is gestart in Voorburg.
In het begin van de middelbare school begon Dennis met DJ'en. In de tweede klas volgde hij de cursus DJ/ producer in Naaldwijk. Met zijn eigen mix doet hij mee met Rijswijk’s Got Talent, de voorloper van de Rijswijk Talent Award. Nadat hij hieraan meedoet, wordt hij vaker gevraagd door Trias om optredens te verzorgen. Zo doet hij als DJ mee aan de éérste Nieuwjaarsvoorstelling van de gemeente Rijswijk (2014-2015) in de Rijswijkse Schouwburg, samen met zijn vrienden uit de selectieteam dans van Trias.
Tijdens kerst 2019 staat Dennis op het podium van het Zuiderstrand Theater tijdens de balletvoorstelling ‘A Christmas Carol’ van De Dutch Don’t Dance Division. Wat daar op het podium gebeurde is magisch. Dit is hét doorslaggevende moment dat hij beseft dat hij op het podium thuishoort. Hij besluit om zich volledig te richten op dans en bereidt zich voor op de audities voor verschillende dansopleidingen door heel Nederland.
Trias is voor Dennis een startpunt geweest om zijn talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Bij Trias heeft hij zijn muzikaliteit ontwikkeld, ervoer hij de aftrap van zijn DJ-carrière en heeft hij ontzettend veel podiumervaring opgedaan: als danser, DJ en musical artiest. Later als stagiair en medewerker maakt hij een grandioze professionele groei door. Zo kan hij experimenteren met lesgeven en ontwikkelt hij zich tot videograaf.
De toekomst? Met een mooie rugzak vol ervaring verliet Dennis in oktober 2021 zijn woonplaats en startte hij in Arnhem met de ArtEZ Dansacademie. Voorlopig zullen we hem moeten missen, maar wie weet keert Dennis bij Trias terug als docent en creative. Met zijn ervaring als slechthorende wil Dennis later danslessen verzorgen aan dove of slechthorende kinderen in het speciaal onderwijs. Daarbij wil hij zijn eigen (multidisciplinaire) dansvoorstellingen maken. Zo zal Dennis later het stokje overnemen om andere kinderen te laten opgroeien met kunst en cultuur en is de cirkel rond.
Culturele biografie Dennis Massar
- Streetdance bij Stervoorde. Leeftijd 5/6 jaar
- Slagwerk bij Trias. Docent: Henk Veldhuizen en Rick Kuipers)
- Streetdance bij Trias. Docent: Freya Coenen.
- Dwarsfluit in groep 7 van de Petrusschool. Lessen verzorgd door Trias.
- DJ-les met klasgenootje in de tweede klas.
- Dance Factory (Freya Coenen) o.a. dance hall, moderne dans, ballet en showteam.
- Rijswijk’s Got Talent (voorloper Rijswijk Talent Award) en Talentenloods meegedaan als DJ.
- Vaker gevraagd door Trias om optredens te verzorgen.
- Vaker gevraagd door Talentenloods om fotografie te doen.
- DJ-optreden tijdens eerste nieuwjaarsvoorstelling 2014-2015 samen met selectieteam dans van Trias.
- Musical ‘Selfie’ bij Trias.
- Snuffelstage bij Trias: meegeholpen bij Trias Music Fest (TMF) 2017-2018.
- Kerst 2019: balletvoorstelling ‘A Christmas Carol’ De Dutch Don’t Dance Division. Optreden in Zuiderstrand Theater. > doorslaggevend moment.
- Eindstage bij Trias: afgestudeerd opleiding ‘medewerker evenementen organisator’.
- Auditeren voor dansacademie: niet gelukt.
- Tussenjaar 2020-2021: vooropleiding Codarts Rotterdam. Overall en nergens dansen. Gemiddeld 12 uur per week dansen. Fotograaf, videograaf en floormanager bij Trias.
- 2021-heden: freelance assistent bij Trias
- Gaat studeren bij ArtEZ > moderne dans.