Ga direct naar de inhoud
En wat is jouw talent?

Breakdance

Lesvorm(en) Groepsles
Dag(en) donderdag
Aantal lessen Minimaal 33 lessen (jaarcursus)
Tarief €240
Korting Ooievaarspas/ familiekorting

Trias accepteert de Ooievaarspas en heeft familiekorting

Docent(en) Chris Steijlen

Volg een of meerdere basiscursussen breakdance en ontwikkel jezelf verder in de vervolgcursus.

Breakdance is één van de meest herkenbare dansstijlen van de hiphop scene. Het is ook wel bekend als breaking of b-boying en is ontstaan door samenkomst van Afrikaanse, Aziatische en Zuid-Amerikaanse culturen. Dit zie je terug in de verschillende muziekstijlen waar op gedanst wordt.

Onder leiding van breakdance docent en b-boy Chris Steijlen, leer je de basis van het breaken. De basis bestaat uit Toprocks, Downrocks, Freezes en Powermoves. Deze basisbewegingen zijn belangrijk om jezelf verder te kunnen ontwikkelen in deze dansstijl. Belangrijke aspecten zoals leren bewegen op een ritme, fysieke motoriek, discipline, lenigheid en kracht komen aan bod.

Als je de basis beheerst, neem je de ‘next step’ met breakdance en ontwikkel je jezelf verder in het breaken met moeilijkere moves. Omdat breaking voornamelijk een individuele dansstijl is, zal er tijdens de lessen gewerkt worden aan jouw eigen stijl. Breakdance docent Chris stoomt je klaar voor het competitieve gedeelte, het battlen. Je leert hoe je jezelf het beste kan presenteren en hoe je tactisch een battle in gaat. 

Kledingadvies

  • Een joggingbroek of legging die lekker zit
  • Sportschoenen; dit kunnen gymschoenen zijn of echte danssneakers van een danswinkel. Goede dansschoenen kun je ook vinden in de goedkopere schoenenwinkels. De schoenen moeten niet te groot of te klein zijn, dat danst niet prettig en leidt af.
LET OP: WIJ GAAN VERHUIZEN »

In de meivakantie 2022 verhuist Trias naar het Huis van de Stad van Rijswijk. Dit is het prachtig gerenoveerde oude stadhuis aan de Generaal Spoorlaan 2, tegenover de Rijswijkse Schouwburg. Het Huis van de Stad wordt het vaste onderkomen van Trias, de Bibliotheek, Welzijn Rijswijk en de gemeente. Houd er rekening mee dat alle Trias cursussen in Rijswijk vanaf de meivakantie volgend jaar in het Huis van de Stad plaatsvinden en niet meer aan de Cor Ruysstraat.