Ga direct naar de inhoud
Samen tegen Corona

Samen tegen coronavirus

Dat het Coronavirus nu een hot item is, daar ontkom je niet aan. Ook bij Trias zijn we ons bewust van de risico's. Op de website van het RIVM wordt exact aangegeven welke gebieden risicogebieden zijn. Het Nederlandse beleid is momenteel zo dat mensen die (gezond) terugkeren uit gebieden waar het coronavirus heerst, niet in quarantaine of isolatie hoeven. Dit geldt ook voor kinderen. Zij kunnen dus gewoon de lessen bij Trias bezoeken.

Het is belangrijk dat iedereen alert is op het optreden van gezondheidsklachten. Als iemand in de eerste twee weken na terugkeer uit een risicogebied gezondheidsklachten krijgt (koorts en hoesten) moet hij/zij thuisblijven en telefonisch contact opnemen met de huisarts. De belangrijkste maatregelen die genomen kunnen worden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn:

  • was je handen regelmatig;
  • hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • gebruik papieren zakdoekjes;
  • bij ziekte de huisarts raadplegen.

MAATREGELEN TRIAS
Docenten en leerlingen met griepsverschijnselen worden gevraagd thuis te blijven. Als extra maatregel maakt Trias regelmatig instrumenten, deurklinken en trapleuningen schoon. Daarnaast voorzien we ieder leslokaal van schoonmaakdoekjes, zodat de leerlingen vooraf de instrumenten kunnen afdoen. Bij de toiletten kun je gebruik maken van zeep en papieren doekjes. Zorg dat je voor en na de les goed je handen wast.