Slagwerk

Lesvorm(en) Groepsles
Dag(en) maandag, woensdag, donderdag, zaterdag
Aantal lessen Minimaal 33 lessen (jaarcursus) of op aanvraag (privéles)
Tarief €340 (t/m 22 jaar) of privéles tarief
Korting Ooievaarspas/ familiekorting

Trias accepteert de Ooievaarspas en heeft familiekorting

Docent(en) Tijs Kulker Rick Roomer
Overige informatie Voor deze cursus dien je oordoppen en stokjes zelf aan te schaffen.

Wil jij graag slagwerkles volgen? Bij Trias in Rijswijk leer je in een leuke groep drummen.

Als beginner ga je oriënterend aan de slag; je leert de basis van het spelen van ritmes en je leert luisteren naar andere slagwerkers en muziekinstrumenten. Je leert de basisvaardigheden van het drummen en het notenschrift daarvan en weet wat de functie is van een drummer in een band. Techniek, de geschiedenis van het drummen, kennis van beroemde drummers en het versterken van het muzikale gehoor komen aan bod. Trias geeft groepslessen, maar er is ook aandacht voor solospel.

Beginners

Tijdens de eerste lessen ontdek je het instrument door het maken en spelen van eigen muzikale verhaaltjes, door liedjes op gehoor na te spelen en door een begin te maken met het notenschrift. Het leren lezen van noten gebeurt vervolgens op een speelse manier door elke noot een naam te geven.

Het spelen met de juiste handhouding is heel belangrijk. Daar wordt vanaf het begin veel aandacht aan besteed. Beide handen zijn even belangrijk en de linker- en rechterhand doen vanaf de eerste les ook allebei mee.

Wanneer de basis dan redelijk aanwezig is wordt het spelen van liedjes vanaf het notenschrift afgewisseld met het leren improviseren en het maken van eigen liedjes. Zoals voor elk instrument geldt is het belangrijk dat de liedjes, techniek en handhouding die in de les geleerd zijn, thuis worden geoefend.

Gevorderden

Heb je minimaal 1 jaar muziekles gevolgd en wil je verder? Voor de meeste muziekcursussen geldt dat je online inschrijft op een gevorderden cursus. Je geeft op het online inschrijfformulier je beschikbaarheid aan en je wordt geplaatst naar leeftijd en niveau.

Om in te schrijven scroll door naar "SLAGWERK GEVORDERDEN (DAG+TIJD VOLGT)" in het inschrijfformulier geef je aan welke dagdelen en docent jouw voorkeur hebben.

Iedereen kan een privéles aanvragen bij Trias. In een privéles is er uiteraard meer individuele aandacht. Dat kan in een aantal gevallen plezierig zijn. Voor al onze instrumentale lessen (muziekinstrumenten en zang) geldt dat je ze ook privé kan volgen op aanvraag. Een privéles is 30 minuten. Alle lessen moeten binnen 1 cursusjaar opgemaakt worden.

PROEFLESSEN PRIVÉ
Vraag een proefles aan via trias@stichting-trias.nl. Een proefles van 30 minuten voor kinderen en jongeren tot 23 jaar kost €30. Volwassenen betalen €36. Je kunt betalen met pin.

Later instromen

Volg je een jaarcursus muziek in een groep? Dan ga je in het voorjaar 6 weken in een band spelen en met een bandcoach toewerken naar een spetterend optreden tijdens het Trias Music Fest. De bandlessen vervangen de gewone lessen, je volgt dus 6 weken een ander rooster. In het najaar kun je online aangeven op welke dagen je beschikbaar bent voor de bandlessen. Bandlessen: maandag 8 februari t/m zaterdag 20 maart 2021 Trias Music Fest: maandag 22 maart t/m zaterdag 27 maart 2021

Huurinstrumenten

Geen zorgen, je kunt bij ons een elektrisch drumstel lenen. Het tarief voor het huren van een elektrisch drumstel bedraagt €200 (€100 borg) of optie huurkoop: €400 na 2 jaar huren eigendom. Vink deze optie aan bij je inschrijving.

Leerplan

Trias heeft jarenlange ervaring met lesgeven. Onze cursisten leren muziek op een instrument, krijgen zangles of gebruiken de computer om muziek te produceren. Tijdens de lessen maakt Trias gebruik van vier ontwikkelingsniveaus: oriënteren, ontwikkelen, bekwamen en excelleren

Aan de hand van alle disciplines die Trias de cursisten biedt, loop je individueel een ontwikkelingsfase door. De manier waarop en het tempo waarin je deze fase doorgaat, hangt af van de hoeveelheid oefening en aanleg van de cursist. De docent kijkt bij elke cursist welk onderdeel de meeste aandacht nodig heeft of wat past bij de diegene om een goeie aansluiting te vinden. Lessen worden aangeboden in groepsverband, maar ook privélessen.

Gedurende cursusjaar komen de volgende aandachtspunten aan bod: samenspelen, oefenen van vaardigheden, noten lezen en schrijven, noten lezen en schrijven, zelf bedenken en uitvoeren en presenteren, reflecteren en ontmoeten. De docent weet uiteraard welke vaardigheden er nodig zijn om een instrument zo goed mogelijk te leren bespelen en computerprogramma zo makkelijk mogelijk te begrijpen. De lessen worden op zo’n manier ingericht, dat de expertise van de docent duidelijk naar boven komt. Echter, gaat dit niet zonder oefenen. Ook geld hier: oefening baart kunst. De omgeving waar de cursist zich bevindt, kan hierbij helpen om zinvol en met plezier te oefenen.

LET OP: WIJ GAAN VERHUIZEN »

In de meivakantie 2022 verhuist Trias naar het Huis van de Stad van Rijswijk. Dit is het prachtig gerenoveerde oude stadhuis aan de Generaal Spoorlaan 2, tegenover de Rijswijkse Schouwburg. Het Huis van de Stad wordt het vaste onderkomen van Trias, de Bibliotheek, Welzijn Rijswijk en de gemeente. Houd er rekening mee dat alle Trias cursussen in Rijswijk vanaf de meivakantie volgend jaar in het Huis van de Stad plaatsvinden en niet meer aan de Cor Ruysstraat.