Ga direct naar de inhoud
En wat is jouw talent?

viool

Leeftijd Jeugd Jongeren
Dag(en) maandag, woensdag
Aantal lessen jaarcursus
Tarief €325 (t/m 18 jaar) v.a. 19 jaar op aanvraag
Korting Ooievaarspas/ familiekorting

Trias accepteert de Ooievaarspas en heeft familiekorting

Docent(en) Blishta Hoopman

De viool is een prachtig instrument, waar je veel mee kan. Wil je viool leren spelen? Schrijf je dan in voor een cursus bij Trias.

De viool is een snaarinstrument met vier snaren. De klank wordt voortgebracht door de snaren in trilling te brengen met een strijkstok. Ook kun je pizzicato spelen op de viool, dat is tokkelen met je vingers. De houten klankkast dient om het geluid van de trillende snaren te versterken. Doordat de viool zo veelzijdig is, kun je er verschillende stijlen mee spelen, zowel solo als in een groot orkest. Deze cursus is ook een zoektocht naar het instrument, de klanken die het maakt en de kanten die je ermee op kunt. Je gaat op ontdekking onder leiding van viooldocent Blishta Hoopman.

Trias Music Fest
In de tweede helft van het jaar vinden de Muziek Projectweken plaats, je gaat dan samen met cursisten van andere disciplines vijf weken samenspelen in een band of in een orkestje onder leiding van een bandcoach. Tijdens het afsluitende Trias Music Fest schitter je op het podium van onze theaterzaal. De bandlessen komen in plaats van je reguliere lessen. De lestijd en -datum kan in deze weken afwijken.

Liever privé les? Bekijk de mogelijkheden.