Zang

Lesvorm(en) Groepsles
Dag(en) maandag, donderdag
Aantal lessen Minimaal 33 lessen (jaarcursus) of op aanvraag (privéles)
Tarief €340 (t/m 22 jaar) of privéles tarief
Korting Ooievaarspas/ familiekorting

Trias accepteert de Ooievaarspas en heeft familiekorting

Docent(en) Orsaya Hertzinger Marjolijne Apituley

Gek op zingen en wil je werken aan het verbeteren van je zang? Kom dan wekelijks zangles volgen bij Trias en zing de sterren van de hemel. Vind je het leuk om te zingen en wil je ontdekken waar jouw mogelijkheden liggen op dit gebied? Of wil je jouw zangtechniek verbeteren? Je kunt je vanaf 7 jaar aanmelden voor een cursus zang. Laat je stembanden trillen en leer naast het samen zingen ook hoe je solo kunt schitteren. Je werkt samen met leeftijdsgenoten aan projecten.

Beginners 7+

Ben je 7 jaar of ouder en ga je voor het eerst op zangles? Dan plaatst de docent je zo goed als mogelijk op dezelfde dag en tijd als andere beginners. Je gaat aan de slag met het uitbreiden van een zang repertoire. Door verschillende soorten liedjes te zingen, raak je steeds meer vertrouwd in je eigen zangstem. Daarnaast leer je samen met andere kinderen zingen en wordt er aandacht besteed aan meerstemmige zang. Stap voor stap komen de  zang-technische aspecten aan bod. Zo werken we gedurende het cursusjaar toe naar een steeds geavanceerder niveau.

Vaardigheden op een rij:
- werken aan een goede zanghouding
- ontwikkeling van het innerlijk gehoor d.m.v. diverse werkvormen
- canon en quodlibet zingen (meerstemmige zang)
- ontwikkeling van zangtechnische vaardigheden
- coördinatie van zang in combinatie met ritme (body percussie)
- kennismaking met het notenschrift m.b.t. zingen van bladmuziek

Gevorderden

Bij zangles voor gevorderden wordt gewerkt aan meerstemmige zang en er is daarnaast veel aandacht voor duo of solo performance waarbij alle zang-technische aspecten die daarbij komen kijken. Leerlingen worden persoonlijk gecoacht op het gebied van zang en podium presentatie.

Vaardigheden op een rij:
- ontwikkeling van zangtechnische vaardigheden op gevorderd niveau
- betekenis van een lied vertalen naar een performance
- eigen creativiteit en muzikaliteit leren inzetten bij het je eigen maken van een lied
- ontwikkeling van het innerlijk gehoor d.m.v. diverse werkvormen
- meerstemmige zang van blad leren lezen
- eventuele coaching bij zingen in combinatie met eigen begeleiding op gitaar of piano

Om in te schrijven scroll door naar "ZANG GEVORDERDEN (DAG+TIJD VOLGT)" in het inschrijfformulier geef je aan welke dagdelen en docent jouw voorkeur hebben.

Iedereen kan een privéles aanvragen bij Trias. In een privéles is er uiteraard meer individuele aandacht. Dat kan in een aantal gevallen plezierig zijn. Voor al onze instrumentale lessen (muziekinstrumenten en zang) geldt dat je ze ook privé kan volgen op aanvraag. Een privéles is 30 minuten. Alle lessen moeten binnen 1 cursusjaar opgemaakt worden.

PROEFLESSEN PRIVÉ
Vraag een proefles aan via trias@stichting-trias.nl. Een proefles van 30 minuten voor kinderen en jongeren tot 23 jaar kost €30. Volwassenen betalen €36. Je kunt betalen met pin.

Later instromen

Instromen in bijna alle jaarcursussen kan het hele jaar door, mits er plek is in de les. Bekijk de cursussen op de website en vraag een proefles aan. Instromen bij jaarcursussen met groepslessen muziek of zang kan tot 1 februari. Om in te stromen bij muziek of zanglessen is maatwerk nodig: meer informatie >>

Leerplan

Trias heeft jarenlange ervaring met lesgeven. Onze cursisten leren muziek op een instrument, krijgen zangles of gebruiken de computer om muziek te produceren. Tijdens de lessen maakt Trias gebruik van vier ontwikkelingsniveaus: oriënteren, ontwikkelen, bekwamen en excelleren

Aan de hand van alle disciplines die Trias de cursisten biedt, loop je individueel een ontwikkelingsfase door. De manier waarop en het tempo waarin je deze fase doorgaat, hangt af van de hoeveelheid oefening en aanleg van de cursist. De docent kijkt bij elke cursist welk onderdeel de meeste aandacht nodig heeft of wat past bij de diegene om een goeie aansluiting te vinden. Lessen worden aangeboden in groepsverband, maar ook privélessen.

Gedurende cursusjaar komen de volgende aandachtspunten aan bod: samenspelen, oefenen van vaardigheden, noten lezen en schrijven, noten lezen en schrijven, zelf bedenken en uitvoeren en presenteren, reflecteren en ontmoeten. De docent weet uiteraard welke vaardigheden er nodig zijn om een instrument zo goed mogelijk te leren bespelen en computerprogramma zo makkelijk mogelijk te begrijpen. De lessen worden op zo’n manier ingericht, dat de expertise van de docent duidelijk naar boven komt. Echter, gaat dit niet zonder oefenen. Ook geld hier: oefening baart kunst. De omgeving waar de cursist zich bevindt, kan hierbij helpen om zinvol en met plezier te oefenen.

LET OP: WIJ GAAN VERHUIZEN »

In de meivakantie 2022 verhuist Trias naar het Huis van de Stad van Rijswijk. Dit is het prachtig gerenoveerde oude stadhuis aan de Generaal Spoorlaan 2, tegenover de Rijswijkse Schouwburg. Het Huis van de Stad wordt het vaste onderkomen van Trias, de Bibliotheek, Welzijn Rijswijk en de gemeente. Houd er rekening mee dat alle Trias cursussen in Rijswijk vanaf de meivakantie volgend jaar in het Huis van de Stad plaatsvinden en niet meer aan de Cor Ruysstraat.