Basgitaar

Aantal lessen op aanvraag
Tarief privéles tarief
Korting Ooievaarspas/ familiekorting

Trias accepteert de Ooievaarspas en heeft familiekorting

Docent(en) Patrick Tranquille Fredo Wagner Julien Graute
lestijd op aanvraag

Bassen als een baas, dat leer je in de basgitaar cursus van Trias!

Als je minimaal 1 jaar akoestische of elektrische gitaarles hebt gehad, dan kun je inschrijven voor een cursus basgitaar. Vraag een proefles aan of mail naar trias@stichting-trias.nl om je in te schrijven.

De basgitarist is onmisbaar in een band. Op een basgitaar kan je grooven, rocken en slappen, maar ook de prachtigste melodieën spelen. Je krijgt naast het leren spelen ook algemene muziektheorie en muziekhistorie mee. Met deze kennis kan je ook zelf componeren en meespelen met je favoriete nummers.

Iedereen kan een privéles aanvragen bij Trias. In een privéles is er uiteraard meer individuele aandacht. Dat kan in een aantal gevallen plezierig zijn. Voor al onze instrumentale lessen (muziekinstrumenten en zang) geldt dat je ze ook privé kan volgen op aanvraag. Een privéles is 30 minuten. Alle lessen moeten binnen 1 cursusjaar opgemaakt worden.

PROEFLESSEN PRIVÉ
Vraag een proefles aan via trias@stichting-trias.nl. Een proefles van 30 minuten voor kinderen en jongeren tot 23 jaar kost €30. Volwassenen betalen €36. Je kunt betalen met pin.

Trias Music Fest 2021

Volg je een jaarcursus muziek in een groep? Dan ga je in het voorjaar 6 weken in een band spelen en met een bandcoach toewerken naar een spetterend optreden tijdens het Trias Music Fest. De bandlessen vervangen de gewone lessen, je volgt dus 6 weken een ander rooster. In het najaar kun je online aangeven op welke dagen je beschikbaar bent voor de bandlessen.

Bandlessen: maandag 8 februari t/m zaterdag 20 maart 2021
Trias Music Fest: maandag 22 maart t/m zaterdag 27 maart 2021

Later instromen

Instromen in bijna alle jaarcursussen kan het hele jaar door, mits er plek is in de les. Bekijk de cursussen op de website en vraag een proefles aan. Instromen bij jaarcursussen met groepslessen muziek of zang kan tot 1 februari. Om in te stromen bij muziek of zanglessen is maatwerk nodig: meer informatie >>

Huurinstrumenten

Geen zorgen, je kunt bij ons een basgitaar lenen. Het tarief voor het huren van een basgitaar bedraagt €60,-. Vink deze optie aan bij je inschrijving.

Leerplan

Trias heeft jarenlange ervaring met lesgeven. Onze cursisten leren muziek op een instrument, krijgen zangles of gebruiken de computer om muziek te produceren. Tijdens de lessen maakt Trias gebruik van vier ontwikkelingsniveaus: oriënteren, ontwikkelen, bekwamen en excelleren

Aan de hand van alle disciplines die Trias de cursisten biedt, loop je individueel een ontwikkelingsfase door. De manier waarop en het tempo waarin je deze fase doorgaat, hangt af van de hoeveelheid oefening en aanleg van de cursist. De docent kijkt bij elke cursist welk onderdeel de meeste aandacht nodig heeft of wat past bij de diegene om een goeie aansluiting te vinden. Lessen worden aangeboden in groepsverband, maar ook privélessen.

Gedurende cursusjaar komen de volgende aandachtspunten aan bod: samenspelen, oefenen van vaardigheden, noten lezen en schrijven, noten lezen en schrijven, zelf bedenken en uitvoeren en presenteren, reflecteren en ontmoeten. De docent weet uiteraard welke vaardigheden er nodig zijn om een instrument zo goed mogelijk te leren bespelen en computerprogramma zo makkelijk mogelijk te begrijpen. De lessen worden op zo’n manier ingericht, dat de expertise van de docent duidelijk naar boven komt. Echter, gaat dit niet zonder oefenen. Ook geld hier: oefening baart kunst. De omgeving waar de cursist zich bevindt, kan hierbij helpen om zinvol en met plezier te oefenen.

LET OP: WIJ GAAN VERHUIZEN »

In de meivakantie 2022 verhuist Trias naar het Huis van de Stad van Rijswijk. Dit is het prachtig gerenoveerde oude stadhuis aan de Generaal Spoorlaan 2, tegenover de Rijswijkse Schouwburg. Het Huis van de Stad wordt het vaste onderkomen van Trias, de Bibliotheek, Welzijn Rijswijk en de gemeente. Houd er rekening mee dat alle Trias cursussen in Rijswijk vanaf de meivakantie volgend jaar in het Huis van de Stad plaatsvinden en niet meer aan de Cor Ruysstraat.