Keyboard

Lesvorm(en) Individueel Groepsles
Dag(en) maandag, woensdag
Aantal lessen 35 lessen (jaarcursus) of op aanvraag (privéles)
Tarief €338 (t/m 22 jaar) of privéles tarief
Korting Ooievaarspas/ familiekorting

Trias accepteert de Ooievaarspas en heeft familiekorting

Docent(en) Wessel Slager

Het keyboard is een ontzettend veelzijdig instrument. Je kunt het zien als heel veel instrumenten ineen.

Met je keyboard vervang je zo een compleet orkest of een volledige band. Uit dit veelzijdige instrument komen veel verschillende klanken en effecten. Je kunt er dan ook allerlei soorten muziek mee spelen.

Beginners

Tijdens de eerste lessen ontdek je het instrument door het maken en spelen van eigen muzikale verhaaltjes, door liedjes op gehoor na te spelen en door een begin te maken met het notenschrift. Het leren lezen van noten gebeurt vervolgens op een speelse manier door elke noot een naam te geven.

Het spelen met de juiste handhouding is heel belangrijk. Daar wordt vanaf het begin veel aandacht aan besteed. Beide handen zijn even belangrijk en de linker- en rechterhand doen vanaf de eerste les ook allebei mee.

Wanneer de basis dan redelijk aanwezig is wordt het spelen van liedjes vanaf het notenschrift afgewisseld met het leren improviseren en het maken van eigen liedjes. Zoals voor elk instrument geldt is het belangrijk dat de liedjes, techniek en handhouding die in de les geleerd zijn, thuis worden geoefend.

Gevorderden

Heb je minimaal 1 jaar muziekles gevolgd en wil je verder? Voor de meeste muziekcursussen geldt dat je online inschrijft op een gevorderden cursus. Je geeft op het online inschrijfformulier je beschikbaarheid aan en je wordt geplaatst naar leeftijd en niveau.

Privelés

Bij Trias kun je privéles volgen. In een privéles is er uiteraard meer individuele aandacht. Dat kan in een aantal gevallen plezierig zijn. Voor al onze instrumentale lessen (muziekinstrumenten en zang) geldt dat je ze ook privé kan volgen op aanvraag. Een privéles is 30 minuten. Alle lessen moeten binnen 1 cursusjaar opgemaakt worden. Het cursusjaar 2020-2021 loopt van 7 september 2020 t/m 10 juli 2021.

Wanneer je privéles wilt volgen, kun je een e-mail sturen naar trias@stichting-trias.nl. Vermeld in de e-mail het volgende:

Privélessen Jeugd

Privélessen Volwassenen

Proeflessen privé
Vraag een proefles aan via trias@stichting-trias.nl. Een proefles van 30 minuten voor kinderen en jongeren tot 23 jaar kost €28. Volwassenen betalen €35. Je kunt betalen met pin.

Trias Music Fest 2021

Bandlessen: maandag 8 februari t/m zaterdag 20 maart 2021
Trias Music Fest: maandag 22 maart t/m zaterdag 27 maart 2021

Later instromen

Instromen in bijna alle jaarcursussen kan het hele jaar door, mits er plek is in de les. Bekijk de cursussen op de website en vraag een proefles aan. Instromen bij jaarcursussen met groepslessen muziek of zang kan tot 1 februari. Om in te stromen bij muziek of zanglessen is maatwerk nodig: meer informatie >>

TMF (geannuleerd)

Volg je een jaarcursus muziek in een groep? Dan ga je in het voorjaar 6 weken in een band spelen en met een bandcoach toewerken naar een spetterend optreden tijdens het Trias Music Fest. De bandlessen vervangen de gewone lessen, je volgt dus 6 weken een ander rooster. In het najaar kun je online aangeven op welke dagen je beschikbaar bent voor de bandlessen. Bandlessen: maandag 8 februari t/m zaterdag 20 maart 2021 Trias Music Fest: maandag 22 maart t/m zaterdag 27 maart 2021

Huurinstrumenten

Geen zorgen, je kunt bij ons een keyboard lenen. Het tarief voor het huren van een keyboard bedraagt €120 (€50 borg). Vink deze optie aan bij je inschrijving.

Leerplan

Trias heeft jarenlange ervaring met lesgeven. Onze cursisten leren muziek op een instrument, krijgen zangles of gebruiken de computer om muziek te produceren. Tijdens de lessen maakt Trias gebruik van vier ontwikkelingsniveaus: oriënteren, ontwikkelen, bekwamen en excelleren

Aan de hand van alle disciplines die Trias de cursisten biedt, loop je individueel een ontwikkelingsfase door. De manier waarop en het tempo waarin je deze fase doorgaat, hangt af van de hoeveelheid oefening en aanleg van de cursist. De docent kijkt bij elke cursist welk onderdeel de meeste aandacht nodig heeft of wat past bij de diegene om een goeie aansluiting te vinden. Lessen worden aangeboden in groepsverband, maar ook privélessen.

Gedurende cursusjaar komen de volgende aandachtspunten aan bod: samenspelen, oefenen van vaardigheden, noten lezen en schrijven, noten lezen en schrijven, zelf bedenken en uitvoeren en presenteren, reflecteren en ontmoeten. De docent weet uiteraard welke vaardigheden er nodig zijn om een instrument zo goed mogelijk te leren bespelen en computerprogramma zo makkelijk mogelijk te begrijpen. De lessen worden op zo’n manier ingericht, dat de expertise van de docent duidelijk naar boven komt. Echter, gaat dit niet zonder oefenen. Ook geld hier: oefening baart kunst. De omgeving waar de cursist zich bevindt, kan hierbij helpen om zinvol en met plezier te oefenen.